On-site pipetkalibratie: Sneller en met een verhoogde kwaliteit

Voor de meeste laboratoria is het in goede conditie houden van instrumenten van groot belang. LabSPX is een on-site laboratorium service die het instrumentenbeheer van een laboratorium volledig overneemt, waardoor u tijd bespaard. LabSPX gaat nog een stap verder en zal met behulp van continu verbetermethodes, processen optimaliseren zodat uw totale operationele kosten dalen.

Grafiek 1: Pareto verdeling duur van periodieke activiteiten per instrumentengroep

Van koelkasten tot centrifuges en van pipetten tot vriesdrogers, alle periodieke taken worden door LabSPX gecentraliseerd en uitgevoerd. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden is de tijdsduur bijgehouden per instrumentengroep. Dit is vervolgens uitgezet in een Pareto, zie afbeelding 1. Hiermee heeft LabSPX geïdentificeerd naar welke instrumentengroepen de meeste tijd en aandacht gaat.

29% van de werkzaamheden van LabSPX bestaat uit het kalibreren van pipetten.

Uitdaging

Pipetten zijn onmisbaar in veel laboratoria. Wanneer een pipet niet goed functioneert kan dit onopgemerkt blijven, met alle gevolgen van dien. Om een goede werking te garanderen zal er frequent een kalibratie uitgevoerd moeten worden. De ISO 8655 beschrijft een referentiemethode om meetfouten gravimetrisch te bepalen. Dit is vaak een tijdrovende klus die laboranten van hun waardevolle werkzaamheden afhoudt. Daarnaast zitten er door het jaar heen clusters van grote aantallen pipetten die gekalibreerd moeten worden.

Lees hier het volledig succesverhaal:  Succes story LabSPX

 

nl_NLDutch