Plezier in je werk hebben. Iedereen vindt dit belangrijk, maar wat houdt dit precies in? Waar het dan echt om gaat is de balans tussen de leuke en de minder aangename taken.

Het werk in een laboratorium is veeleisend. Betrokkenheid met de analyse of het project maakt het werken op een lab boeiend en zinvol. Maar wat zijn die taken die de pret soms drukken? Of belangrijker, welke zaken worden uitgesteld of naar het land van morgen verbannen?

Dit zijn vaak de periodieke taken zoals pipet kalibratie, het valideren van instrumenten, ijsvrij maken van vriezers. Maar ook het inplannen van de jaarlijkse externe service en IQ-OQ-PQ’s enz. Kortom, het instrumentenbeheer.
In de praktijk worden deze taken vaak in ‘de losse uurtjes’ gepland. Jammer, want waar de betrokkenheid minder wordt, verdwijnt vaak ook het ‘ownership’.

Het uitbesteden van het instrumentenbeheer is 2 vliegen in 1 klap. Het verhoogt het werkplezier in het laboratorium en brengt het ownership terug.

Tijdrovende taken uitbesteden

Uitbesteden heeft vaak maar 1 doel, kostenbesparing. Maar de impact is vaak meer dan alleen financieel. Want welke prijs heeft plezier in werk?
Is de tijd aangebroken om deze vraag neer te leggen in het lab? Wat zijn nou de meest tijdrovende taken? En welke taken zorgen voor de meeste frustraties bij laboranten, de Lab Manager en/of bij QA.

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van uitbesteding? Wij denken hier graag met jullie over mee. Bel ons op , of stuur ons uw vragen per e-mail

Lees hier hoe LabSPX je kan ontzorgen.

nl_NLDutch