Hoeveel uren worden per maand in de ondersteunende taken en randzaken in jouw lab opgeslokt? Is er sprake van veel variatie in het aantal uur per maand? In onze gesprekken met onderzoekers blijkt vaak dat deze informatie niet inzichtelijk is. Om die reden is het ook onduidelijk hoeveel winst er te behalen valt op het lab. Graag helpen wij jou deze informatie boven tafel te krijgen.

Vaak zien we flink wat variatie in het aantal uur per maand. Deze vorm van verspilling is vaak onzichtbaar en heeft in het lab negatieve effecten.

Wij nemen jouw instrumenten en kwaliteit héél serieus.

LabSPX biedt hiervoor een unieke dienst: onze on-site service neemt alle lab ondersteunende taken en randzaken van jou en je collega’s over, waardoor er meer tijd overblijft voor analyses. Wij stemmen samen met jou af hoe wij jullie het beste kunnen ontzorgen, en daar blijft het niet bij. Wij gaan ook actief aan de slag met de vraag hoe wij jouw lab nóg efficiënter kunnen maken.

Neem bijvoorbeeld de maand maart in Grafiek A. In de maand maart worden 26 uren meer besteedt aan onderhoud van apparatuur dan in de maand april. Concreet betekent dit dus een enorme toename van personele bezetting en downtime van apparatuur.

De variatie in beschikbaar personeel heeft direct impact op de productiviteit van het lab. Laboranten zullen altijd hun best doen om al het werk gedaan te krijgen, maar de hoeveelheid tijd dat iemand krijgt voor de hoeveelheid werk, speelt een cruciale rol in de dagelijkse werkzaamheden.

Onderhoud op instrumenten wordt vaak periodiek uitgevoerd. Dit betekent te plannen. LabSPX centraliseert al het instrumentenbeheer en minimaliseert de variatie in uren onderhoud per maand. Zie grafiek B Wij plannen onze werkzaamheden zo efficiënt mogelijk waardoor uw instrumenten elke maand gelijkmatig beschikbaar zijn.

Nadat de variatie is verminderd, kan LabSPX, indien gewenst, de volgende stap nemen in het optimaliseren van jouw lab. Lees hierover meer in de volgende blog.

nl_NLDutch