Services

door mrt 9, 2020

Laboratoria hebben te maken met een stijgende complexiteit omtrent het voldoen aan regelgeving, zowel nationaal als internationaal. Preventief- en correctief onderhoud, validaties, IQ-OQ-PQ, aansturing van externe leveranciers (zowel op service en support niveau, als op het gebied van aanschaf en onderhandeling van instrumenten en verbruiksartikelen, advisering op instrumentatie en processen, allemaal zaken waarin we u ontzorgen. Dit artikel biedt gratis verzending bij gekwalificeerde Face mask producten, of koop online en haal ze vandaag nog op in de winkel bij de medische afdeling

Het beheer van instrumenten op een laboratorium eist tijd, specifieke kennis en ervaring. Met 100 jaar service ervaring in de rugzak zetten wij onze mensen in op het vlak waar ze goed zijn, hands-on, aan de apparatuur en de directe werkomgeving daarvan. Met een analytische blik en in acht neming van uw interne QMS voeren wij de handelingen uit zodat uw instrumenten geen taak meer zijn, maar weer een ‘tool’. Eén aanspreekpunt, één overzicht. Alles wat komt kijken bij uw instrumenten beheer kunt u bij ons neerleggen.

On-Site services

Wat als u alles wat met instrumentenbeheer te maken heeft onder 1 noemer kan gooien: ‘LabSPX’.

 • IQ
 • OQ
 • PQ
 • Validatie (weekly, monthly, quaterly, yearly)
 • Inplannen periodieke service
 • Ontvangen externe service engineers
 • Aftekenen werkbonnen
 • Trending bijhouden
 • Logboeken beheer

Verhoog het rendement van uw Lab

Heeft u ook het gevoel dat er meer uit het laboratorium gehaald kan worden? Of het nu het verhogen van de kwaliteit is, het aantal analyses of de productiviteit, het kan beter.

Hoe kan dit aangepakt worden?

Alle werkzaamheden zijn belangrijk, maar niet alle werkzaamheden hebben direct een grote meerwaarde. Denk hierbij aan validaties, controles en administratieve werkzaamheden zoals logboeken bijhouden, kalibratiecertificaten klasseren enz. Maar ook het voorraadbeheer van verbruiksartikelen, contact opnemen met externe dienstverleners, ga zo maar door.

Deze zaken kunnen ondergebracht worden onder 1 noemer: Instrumentenbeheer.

Als u het aantal minuten van alle instrument acties en taken bij elkaar optelt, blijft pas hoe verschrikkelijk veel tijd hier in gaat zitten. Deze taken worden meestal verdeeld onder het lab personeel, of er is een roulatieschema, waarbij elk om beurt deze taken moet uitvoeren bovenop zijn of haar werk. Met als resultaat dat er variatie ontstaat in manier van uitvoeren, documenteren etc. En dit beïnvloedt weer de kwaliteit en de tijdsduur op een negatieve manier.

LabSPX kan hierbij helpen door al deze taken over te nemen en creëert, in overeenstemming met u, gestandaardiseerd werk. Hierdoor zal niet alleen de tijdsduur van een taak verkorten, maar ook de kwaliteit stijgen. 

Vaste onderhoudstaken

Eén vaste ingenieur/technicus verantwoordelijk stellen voor het onderhouden van het instrumentenpark, bespaart u tijd en geld en verhoogt de kwaliteit. Deze persoon hoeft echter niet full-time in uw lab te werken. In de meeste gevallen zijn 1 à 2 dagen per week voldoende om het instrumentenpark en de voorraad te beheren. Kan deze persoon ook kleine herstellingen uitvoeren, dan is dit nog een extra kostenbesparing!  

Kunnen wij hierbij helpen of wilt u hierover van gedachte wisselen?
Heb je vragen over hoe onze dienst op maat wordt aangeboden? Neem contact op via [email protected]

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Neem contact met ons op

Nood aan meer informatie? Stel uw vraag hieronder of vraag vrijblijvend een telefoon of live-gesprek.

  nl_NLDutch
  Processing...
  Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
  ErrorHere